TRITORDEUM

Tritordeum és un nou cereal natural (no transgènic). Creat de la combinació de blat dur (Triticum durum) i ordi silvestre (Hordeum chilense) que destaca per les seves propietats nutricionals i organolèptiques.

 

Propietats nutricionals

El nivell de proteïnes indigeribles del gluten (gliadines) del Tritordeum és menor que la del blat comú. Això el fa més digerible i saludable, i una gran opció per les persones amb intolerància alimentaria. Conte gluten i no és apte per celíacs.

Tritordeum té una proporció més elevada de fibra dietètica que el blat comú amb efectes positius sobre la salut cardiovascular.

Els carbohidrats majoritaris són els arabinoxilans (que ajuden a enfortir el sistema immunitari) i els fructans (que tenen acció probiòtica per mantenir la flora intestinal).

Té 10 vegades més de luteïna (un antioxidant relacionat amb la salut ocular) que el blat comú.

Té més àcids grassos que el blat, això fa que pateixi menys enranciment. I també té més contingut en àcid oleic monoinsaturat (considerat el més important de la dieta mediterrània per reduir el risc de patir malalties cardiovasculars).

 

Propietats reològiques i nutricionals

La farina de Tritordeum és fàcil de treballar, molt extensible, requereix poc amasat i fermentacions moderades. I és apta per elaborar tota classe de pans, brioxeria, galetes, pastes, pizzes i snacks. Té un gust dolç, una aroma agradable y un atractiu color daurat (degut a la luteïna).

Disposem de farina de tritordeum molta en cilindres.

Farina Tritordeum

Proces i productes

 

Tota classe de pans.

(Baguetes, pagés, etc.)

 

 

Característiques

 

W = 80-110

P/L= 0,40-0,50

Baix contingut en gluten i elevats nivells de fibra.

Farina Tritordeum integral

Proces i productes

 

Tota classe de pans.

(Baguetes, pagés, etc.)

 

 

Característiques

 

W = 80-110

P/L= 0,40-0,50

Baix contingut en gluten i elevats nivells de fibra.

L'agricultura ecològica, també coneguda com agricultura biològica o orgànica, es diferencia de la tradicional en els mètodes d'explotació, que són més respectuosos amb el medi ambient. Es tracta d'una agricultura menys extensiva que no utilitza elements químics com fertilitzants inorgànics, plaguicides o antibiòtics, ni llavors transgèniques o modificades genèticament. Aquesta tècnica se substituïx per tècniques integrades en el sistema agrari que contribuïxen a preservar les espècies i varietats autòctones i la diversitat biològica, tant agrícola com silvestre.

Aquest tipus de cultius disminuïx la contaminació de les aigües subterrànies i dels sòls gràcies a l'ús de fertilitzants orgànics de baixa solubilitat usats en quantitats adequades. A més, l'agriculturacològica provoca un augment de la biodiversitat, ja que es tracta d'una producció que usa com una de les seves eines la biodiversitat natural.

 

L'agricultura ecològica prescindeix de procediments químics com fertilitzants, plaguicides o antibiòtics.

Farina Tritordeum eco

Proces i productes

 

Tota classe de pans (baguetes, pagès, etc.)

 

 

Característiques

 

W = 80-110

P/L = 0,40-0,50

Més informació a www.tritordeum.com

Farina Tritordeum integral eco

Proces i productes

 

Tota classe de pans (baguetes, pagès, etc.)

 

 

Característiques

 

W = 80-110

P/L = 0,40-0,50

Farinera Albareda • Passeig del riu, 66 • 08241 MANRESA • Tel. (+34) 93 872 79 42 •